Publieke ruimtes / Facade gevel

Huis van Eemnes

2019

Project: Huis van Eemnes 
Opdrachtgever: Vaessen Algemeen Bouwbedrijf B.V. 
Architect: MoederscheimMoonen Architects 
Eindgebruiker: Gemeente Eemnes 
Opgeleverd: 2019

Een laagdrempelige ontmoetingsplek van, voor en door alle inwoners van Eemnes. Dat is wat de gemeente Eemnes, gelegen in de provincie Utrecht, in gedachte had bij het realiseren van dit ontmoetingscentrum. Nu is het een plek waar iedereen mee kan doen (en kan bijdragen) aan georganiseerde en spontane activiteiten op het gebied van educatie, informatie, sport, cultuur, recreatie, welzijn en participatie.

In samenwerking met Vaessen en de architect MoederscheimMoonen, realiseerde Cladding Partners het jasje. Het pand met een omvang van circa 6.500 m² heeft zeer veel verschillende functies, maar straalt alsnog éénheid uit. De warme kleuren die zijn gekozen door de architect hebben een uitnodigend karakter. De wens van de gemeente om een duurzaam pand te bouwen is gehoord en uitgewerkt, waardoor het Huis van Eemnes klaar is voor een mooie toekomst.

De werkzaamheden van Cladding Partners waren zeer divers. Het dak bestaande uit een stalen dakplaat, een gedeelte geperforeerde dakplaat in de sporthal, dakisolatie en dakbedekking draagt bij aan het perfecte comfort van dit pand.  

De gevel is gedeeltelijk opgebouwd uit geperforeerde binnendozen, isolatie en de gevelbekleding. Deze geperforeerde binnendoos draagt bij aan akoestiek in de sportruimte en de theaterzaal.
De gevelafwerking bestaat grotendeels uit aluminium composiet. Wie goed op de details let ziet dat er in de gevel van het Huis van Eemnes kleine riddertjes zijn verwerkt.

Een prachtig eindresultaat en een mooie samenwerking met architect en opdrachtgever. Wij wensen de inwoners van de gemeente Eemnes veel plezier toe in dit prachtige pand.

 

ready to get dressed for success?