Industrie / Distributiecentrum

DC DHG te Ridderkerk

2019

Project: Smartlog te Ridderkerk
Opdrachtgever: Bouwbedrijf Vrolijk
Architect: ConvexArchitecten
Eindgebruiker: Verhuurd aan Tigers
Opgeleverd: 2019

Aan de grootste en drukste ringweg van Nederland ligt, verstopt achter enkele bomen, Smartlog. Deze reus van 44.000 meter behoort tot één van de grootste DC’s die er in deze omgeving te vinden is. Het in 2019 afgeronde distributiecentrum wordt momenteel gebruikt als onderpand voor de logistieke dienstverlener ‘Tigers’ die na 13 jaar is teruggekeerd in Ridderkerk om hier haar Nederlandse activiteiten onder één dak te laten uitvoeren.

Cladding Partners is geen onbekende van zowel de opdrachtgever als de klant. Bouwbedrijf Vrolijk is één van de oudste en trouwste opdrachtgevers van de onderneming. Samen met hen heeft het team al veel distributiecentra mogen realiseren in opdracht van de klant DHG. 

De dakopbouw van het distributiecentrum bestaat uit:
Stalen dakplaten
PE-folie
Aluminium gecacheerde pir-platen 
1.5 mm grijze PVC

De brandstroken bestaan uit steenwol en het dak van Smartlog leent zich voor zonnepanelen. Tot slot is er gebruikt gemaakt van een permanent veiligheidssysteem die is geleverd en gemonteerd door Cladding Safety and Maintenance. Voor het onderhoud van het pand werken Cladding en DHG nog steeds nauw samen.

Dakoppervlakte: 44.000 m2
Lichtstraten: 61 stuks
Dakluiken: 4 stuks
PIR panelen buitenwanden: 10440 m2
Steenwol panelen: 1665 m2
Binnenwandpanelen PIR: 2944 m2
Binnenwandpanelen Steenwol: 333 m2
Aluminium composiet: 705 m2

Uitdagend was de lange achtergevel die door middel van een hangbak moest worden geplaatst aangezien er maar beperkt ruimte was. Dit omdat de drukke A15 maar enkele meters verwijderd is van dit pand.

In het beginstadium van de montagefase kwam Tigers naar voren als potentiële huurder. Dit gaf hen de mogelijkheid om mee te denken over hun wensen. Op het laatste moment moesten er nog enkele aanpassingen worden opgenomen. Cladding Partners heeft dit zonder moeite kunnen realiseren voor de eindgebruiker. Middels een strakke planning en goede communicatie heeft het team de wens van de klant én eindgebruiker in rap tempo kunnen uitvoeren.

ready to get dressed for success?