Industrie / Facade gevel

Textaafoam

2019

Project: Textaafoam
Opdrachtgever: Heembouw
Architect: Heembouw Architecten 
Eindgebruiker: Textaafoam B.V.
Opgeleverd: 2019

Wie op de A58 rijdt langs Tilburg-centrum west ziet misschien wel een kleine glimp van Textaafoam. Dit familiebedrijf biedt speciaal voor B&B markt meubelstoffen aan. Hun unieke maatwerk concepten en duidelijke keuzemogelijkheden maakt deze organisatie een toonaangevende industriële groothandel.

Het nieuwe bedrijfspand bestaat uit een bedrijfshal (12.395 m²) met kantoor (1.992 m²) en mezzanine (725 m ²). De architecten van Heembouw Architecten hebben werkelijk een zeer unieke en opvallende hoofdentree ontworpen. Het kantoor leunt namelijk op een bijzondere V-vorm die als het ware in het water lijkt te drijven.

Voor de hal achter het kantoor en showroom zijn Day-Lite panelen gebruikt. Deze panelen zijn lichtdoorlatend. Het kantoor en de showroom zijn aangekleed met aluminium composiet en een houtlook composiet. Het gebruik van deze houtlook beplating is geadviseerd door de engineer van Cladding Partners die wist hoe veel waarde de eindgebruiker hechtte aan de representativiteit van het pand. 

Dit complexe werk moest in een zeer kort tijdsbestek opgeleverd worden. De engineeringsfase en de uitvoering liepen in elkaar over waardoor er zeer secuur en hard werd gewerkt door de engineers en monteurs van Cladding Partners. Het in zo een kort tijdbestek zo een indrukwekkend en kwalitatief sterk pand neerzetten maakt Textaafoam een bijzonder project voor de engineers van Cladding Partners die eindverantwoordelijk was voor dit ‘jasje’.  

Dakbeplating: 13.119 m²
Sandwichpanelen: 4065 m²
Lichtdoorlatende gevelelementen: 173 m²
Carrierpanelen: 785m²

Omdat de eindgebruiker graag zo goed mogelijk geïnformeerd wilde zijn over het product wat op zijn gevel zou komen heeft Cladding een mock-up gemaakt. Deze is tijdelijk geplaatst op de gevel van het kantoor van Cladding Partners. Door dit te doen kon de eindgebruiker en architect met eigen ogen zien hoe zijn gevel er uit zou zien in de buitenlucht. Op deze manier zal de eindgebruiker en opdrachtgever niet voor een verassing komen te staan als het paneel wordt gemonteerd. De kleur is dan duidelijk vastgesteld.

ready to get dressed for success?