Industrie / Design

Lemo

2019

Project: Lemo te Haarlem
Opdrachtgever: Heembouw
Architect: Heembouw Architecten
Eindgebruiker: Lemo Connectors Benelux
Opgeleverd: 2019

Voor het nieuwe, hoogwaardige kantoorpand van Lemo te Haarlem is het team van Cladding aan het werk gegaan voor een trouwe opdrachtgever, Heembouw. De samenwerking met Heembouw, Heembouw Architecten en Cladding Partners heeft wederom geresulteerd in een prachtig kantoorpand met assemblageruimte (2.000 m²) en bedrijfshal (580 m²).

Het nieuwe pand, gevestigd op het bedrijventerrein Waarderpolder, is door Cladding Partners voorzien van dakplaten. Cladding Safety and Maintenance heeft de veiligheidssteunen geleverd en geplaatst op het dak.

Voor de gevelbekleding heeft Cladding Partners een dubbele sandwichpanelen gevel toegepast. Hier is voor gekozen zodat de staalconstructie niet aangepast zou worden om het diepteverschil in het kantoorpand te verwezenlijken. Een uitdaging voor de monteurs en engineers van Cladding Partners was het plaatsen van de prefab haakse panelen. Dit vereist namelijk accurate en nauwkeurigheid.
Een andere uitdaging was het telkens in ogenschouw nemen van de wind- en waterdichtheid van het pand in verband met de vele hoeken en verspringingen.

Dakbeplating: 1096 m²
Sandwichpanelen: 1731 m²
Binnenwandpanelen steenwol: 261 m ²

De architect had een specifieke wens wat de coating betreft. Aan de hand van het advies wat onze engineers hem hebben gegeven is er gekozen voor de Altaris coating van Kingspan. Deze hoogwaardige, ongewone coating is meerlaags aangebracht waardoor het pand een doffere esthetische beleving kreeg.

Cladding wordt vaak in een vroeg stadium betrokken als zij samenwerken met Heembouw. Het voordeel die beide partijen hier uit halen is dat Cladding Partners een belangrijke rol speelt bij het maken van de detaillering omtrent de gevel. Zo wordt de expertise van de engineers op de juiste manier ingezet en kunnen wij de wensen van de opdrachtgever, architect en eindgebruiker telkens opnieuw verwezenlijken.

ready to get dressed for success?