Publieke ruimtes / Facade gevel

Gymworld

2020

Project: Gymworld
Opdrachtgever: Remmers Bouwgroep
Architect: VenhoevenCS architecture + urbanism
Productie: Allpro
Eindgebruiker: Gemeente Zoetermeer
Opgeleverd: 2020De gemeente Zoetermeer is een iconisch pand rijker. Deze gloednieuwe gymnastiek-accommodatie steelt de show aan de Amerikaweg in het noordwestelijke gedeelte van de stad. De statige accommodatie bestaat uit diverse onderdelen en volumes. Ieder gedeelte bestemd voor een andere sportzaal. Waarbij de verschillende disciplines eerst door de hele stad verspreid waren is het nu mogelijk om onder één dak ieders favoriete sport uit te oefenen.

Cladding Partners ontving de opdracht van Remmers Bouwgroep, een jarenlange vaste relatie. Tijdens de engineeringsfase werd met regelmaat kennis gedeeld voor het ontwerp van het gebouwd. Om de wensen van de architect te realiseren hebben de engineers meegedacht en meegewerkt aan het beeld en design. Dit houd in dat wij gezamenlijk met Remmers Bouwbedrijf de esthetische waarde van het pand zijn gaan uitwerken. Deze cruciale fase in het werkproces van Cladding Partners is een ontzettend belangrijk onderdeel geweest bij het succesvol realiseren van de gymnastiek-accommodatie.

Cladding Partners heeft zowel een bijdrage mogen leveren aan het dak als aan de gevel. Het grootste deel van het dak leent zich voor installaties, veiligheidssystemen en zonnepanelen, maar het beschikt ook over een klein terras. De veiligheidssystemen bestaan uit kooiladders en losse ankerpunten die geleverd én gemonteerd zijn door ons eigen veiligheidsteam: Cladding Safety and Maintenance.
Voor de gevel aan de kant van de weg heeft Cladding Partners gewerkt met aluminium kokers die de vorm aannemen van turnringen. Vervolgens is er bij de ingang gebruik gemaakt van strekmetaal met Ledverlichting waardoor Gymworld ook in de donkere maanden haar elegante uitstraling behoud.

Isolatie en bedekking alle daken: 3543 m²
Glazen lichtkoepels: 10 stuks
Aluminium kokers: 660 m
Sandwichpanelen: 4351 m²
Overige panelen: 210 m²

Momenteel heeft Gymworld haar deuren geopend voor meer dan 4000 gymnasten. De accommodatie, die was geïnspireerd door het werk ‘New Babylon’ van Constant Nieuwenhuijs is nu een plek waar mensen samen kunnen komen en kunnen genieten van de hoogstaande faciliteiten en haar indrukwekkende aanzien. Gymworld is Dressed for Succes.

ready to get dressed for success?