Cladding overmeestert de Marmotte!

08 september 2021

They did it! Afgelopen zaterdag hebben 7 man van Team Cladding de Marmotte route uitgefietst!


Na bijna een jaar lang trainen stapte de mannen vroeg op de fiets om de zware touretappe te starten. Het team heeft zich voorbereid met behulp van de professionals van MB2 Sports. De rit, die in totaal 174 kilometer lang is en 5000 hoogtemeters telt, gaat over vier cols.

Rond 7 uur stapte het team op te fiets in Le Bourg-d’Osans met 2000 andere fanatieke fietsers. Er was slecht weer afgegeven, maar gelukkig konden de mannen de dag in het zonnetje starten. De beklimming begon bij de Col du Glandon. Ondanks enkele steile stroken was deze berg voor het team goed te doen, omdat de benen nog fris waren. Sinds enkele jaren is de afdaling geneutraliseerd, omdat deze te gevaarlijk was.

Een verraderlijk stuk door het dal fietsen was de volgende uitdaging. Deze gaat namelijk vals plat naar boven. Na een korte afdaling van de Telegraph volgt de Col du Galibier. Een lange, pittige tocht naar de ijle top van de berg. De bergpas is vooral bekend vanwege de wielrenettapes in de Ronde van Frankrijk. De Galibier is een col waar je jezelf nergens achter kan verschuilen. Gemiddeld haalt deze klim een steilte van 7% (over bijna 18 kilometer). Onder het gezelschap van enkele overstekende schapen is het iedereen gelukt om deze moeilijke pas te overmeesteren.

De slotklim is de bekende Alpe d’Huez. Deze klim naar het befaamde skigebied is voor iedereen afzien, maar na 21 bochten is de touretappe voltooid. De hele organisatie is ontzettend trots op onze bikkels!

We zijn benieuwd wat er volgend jaar op de planning staat voor de mannen... 

 

 

ready to get dressed for success?