Cladding fietst mee voor Bart en Tijn

24 maart 2021

Afgelopen zondag, de tweede lentedag van 2021, stapten enkele collega’s van ons op de fiets om deel te nemen aan de Bart en Tijn Ride in Roosendaal. Jaarlijks wordt deze fietstocht georganiseerd om de strijd tegen stofwisselingsziekten te steunen.


De fietstocht werd georganiseerd door Team Bart en Tijn. Bart en Tijn (12 en 10) zijn twee jonge mannen uit Roosendaal. De broers lijden beiden aan de stofwisselingsziekte Niemann-Pick, type C. Deze zeldzame, aangeboren stofwisselingsziekte heeft grote gevolgen, zoals epilepsie, verwardheid en dementie op jonge leeftijd.

Momenteel is het enige wat specialisten kunnen doen de gevolgen van deze ziekte zoveel mogelijk proberen tegen te gaan. Ondanks dat onderzoek naar de oorzaken veel kan opleveren hebben kinderen met een stofwisselingsziekte een minder goed vooruitzicht. Voor deze groep stapt Team Bart en Tijn ieder jaar op de fiets. 

Met een stevige Noordwesterwind was de fietstocht niet altijd even gemakkelijk. De mannen hebben er 3.5 uur over gedaan om de tocht langs West-Brabant en delen van Zeeland te voltooien. Al met al een mooie, maar pittige rit!

De opbrengst van de fietstocht is €5000.00. Een prachtig bedrag welke gebruikt kan worden voor onderzoek.

Wil jij meer informatie ontvangen of wil jij jouw steentje bijdragen aan de strijd tegen stofwisselingsziekten? Neem dan eens een kijkje naar de onderstaande links: 

- Bart en Tijn Ride
- MonVenToppers;
- Wattcycling
- ColSensation. 

ready to get dressed for success?